Izvor: B92, 11.Jun.2008, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Privatizacija nije za potrošnju"

Beograd -- Srbija će se naći u teškoćama kada proda imovinu, jer je greška prihode privatizacije u najvećoj meri koristiti za tekuću potrošnju, kaže ekonomista Milan Kovačević.

Kovačević komentariše u Glasu javnosti činjenicu da državna kasa raspolaže sa samo još 100 miliona evra i da će u septembru, ako u međuvremenu nešto ne proda ili novac ne pozajmi, imati problema sa namirenjem budžetskih korisnika.

"Pare iz privatizacije nismo smeli tretirati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao prihod, na taj način smo se zavaravali dve godine da nemamo deficit već suficit u javnoj potrošnji. Ti prihodi od privatizacije su pri kraju, a jedino značajnije što imamo da prodamo je EPS. Za to vreme, dug prema inostranstvu je narastao na 27 milijardi dolara", rekao je Kovačević.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Za dugove i troškove dve milijarde evra

Izvor: Glas javnosti, 11.Jun.2008

BEOGRAD - Srbija će se naći u velim teškoćama kada proda svoju imovinu kroz privatizaciju. Greška je tako dobijene pare u najvećoj meri upotrebiti za tekuću potrošnju, kaže ekonomista Milan Kovačević, komentarišući činjenicu da državna kasa raspolaže sa samo još 100 miliona evra i da...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.