Pritvor osumnjičenima za trgovinu drogom

Izvor: RTS, 23.Okt.2009, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvor osumnjičenima za trgovinu drogom

Petorici osumnjičenih da su udruženi u međunarodnu kriminalnu grupu vršili nabavku i transport kokaina sa područja Južne Amerike, određen pritvor do 30 dana.

Istražni sudija Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu pokrenuo je istragu i odredio pritvor petorici osumnjičenih da su udruženi u međunarodnu kriminalnu grupu vršili nabavku i transport kokaina sa područja Južne Amerike ka teritoriji Zapadne Evrope.

Nakon saslušanja, istražni sudija je odredio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pritvor do 30 dana Dejanu Dakiću, Milošu Pandrcu, Radanu Adamoviću, Draganu Labudoviću i Milošu Kragoviću.

Oni su uhapšeni u Srbiji u nastavku akcije vezane za zaplenu oko 2.200 kilograma kokaina, u luci Montevideo u Urugvaju.

U međunarodnoj policijskoj akciji "Balkanski ratnik", u kojoj je učestvovala i srpska Bezbednosno-informativna agencija (BIA), zaplenjeno je protekle sedmice više od dve tone kokaina, a traga se za još 20 kesa sa tom drogom.

Kokain je urugvajska policija zaplenila na jahti "Maui", koja je plovila pod britanskom zastavom u luci Santjago Vaskes, na ušću reke Santa Lusija, 25 kilometara zapadno od Montevidea.

Istražni sudija Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu 17. oktobra pokrenuo je istragu protiv ranije uhapšenih, Željka Vujanovića, Nikole Pavlovića i Marka Bulatovića, osumnjičenih za zločinačko udruživanje i nedozvoljenu trgovinu drogom međunarodnih razmera.

Krivični zakon Srbije za ovo delo predviđa kaznu zatvora od najmanje 10 godina, bez mogućnosti izricanja kazne ispod zakonskog minimuma.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.