Pritvor osumnjičenima za malverzacije u zdravstvu

Izvor: S media, 24.Okt.2009, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvor osumnjičenima za malverzacije u zdravstvu

"Osumnjičenima za malverzacije u zdravstvu jutros je odredjen pritvor u trajanju do 30 dana, nakon što su saslušani kod istražnog sudije", potvrđeno Radiju s u posebnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu.

- U toku noći istražni sudija Specijalnog suda saslušao je grupu od osam ljudi medju kojima su trojica bivših direktora Beogradskih klinika, protiv kojih je podneta krivična prijava, zbog sumlje da su izvršili zloupotrebe vezane za nabavku nameštaja i medicinske >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << opreme. U toku noći svi su oni saslušani i doneta je odluka o sprovodjenju istrage i svima je odredjen pritvor, rekla nam je portparol Okružnog suda u Beogradu Maja Kovačević Tomić.

Policija je pre dva dana uhapšila osmoro osumnjičenih za organizovanje kriminalne grupe i malverzacije u zdravstvu kojima je budžet grada oštećen za 65,5 miliona dinara.

Pritvor je odredjen bivšem članu Gradskog veća Vladanu Šubareviću (1962), kao i Slobodanu Paunoviću (1957), Djovaniju Akroljanu (1969), Nikoli Miliniću (1963), Jasminki Jelić (1953), Milanu Saviću (1962) Dobrili Vekić (1955) i Zoranu Ivankoviću (1951).

Prema ranijim navodima policije, Šubarević se sumnjiči da je od direktora zdravstvenih ustanova zahtevao da postupke nabavke medicinskog nameštaja sprovedu u što hitnijem postupku, čime je omogućio povlašćeni položaj u postupku javne nabavke zastupnicima italijanske firme "Vernipol".

"Na ovaj način je zajedno sa osumnjičenim Paunovićem i Akroljanom izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja", naveo je MUP.

Paunović je suvlasnik i direktor preduzeća "Recipe medikal suplajz" iz Zemuna, a Djovani Akroljan direktor predstavništva "Kedrion SPA" u Srbiji.

Nikola Milinić je bio direktor KBC Bežanijska kosa, a Dobrila Vekić pomoćnica direktora za nemedicinske poslove.

Milan Savić je bio direktor Specijane bolnice Sveti Sava, Jasminka Jelić doma zdravlja "Milutin Ivković" Palilula, a Zoran Ivanković direktor KBC Zvezdara.

J.K. D.V.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pritvor osumnjičenima za trgovinu drogom

Izvor: RTS, 23.Okt.2009, 23:10

Petorici osumnjičenih da su udruženi u međunarodnu kriminalnu grupu vršili nabavku i transport kokaina sa područja Južne Amerike, određen pritvor do 30 dana...Istražni sudija Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu pokrenuo je istragu i odredio pritvor petorici osumnjičenih da su udruženi...

Nastavak na RTS...

Pritvor do 30 dana za sve osumnjičene

Izvor: NaDlanu.com, 24.Okt.2009

BEOGRAD, 24. oktobra 2009. (Beta) - Osumnjičenima za malverzacije u zdravstvu u subotu je određen pritvor u trajanju do 30 dana, nakon što su saslušani kod istražnog sudije, izjavio je agenciji Beta specijalni tužilac Miljko Radisavljević. Istražni sudija je nakon saslušanja, koje je počelo...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.