Pripadnik Žandarmerije napao osoblje doma zdravlja

Izvor: B92, 22.Jan.2020, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripadnik Žandarmerije napao osoblje doma zdravlja

Kraljevo -- Pripadnici Policijske uprave u Kraljevu izašli su na mesto događaja odmah po prijavi da jedan muškarac u Hitnoj službi Doma zdravlja fizički nasrće na osoblje.

Policija je nakon obavljenih razgovora sa akterima događaja i svedocima utvrdila da je tridesetsedmogodišnji pripadnik Žandarmerije u Kraljevu, koji je bio van dužnosti, vređao i udarao dvojicu medicinskih tehničara.

O događaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo, koje se izjasnilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da nema elemenata krivičnog dela.

Policija je pripadniku Žandarmerije odredila zadržavanje do 24 sata zbog vređanja, vršenja nasilja ili pretnje na osnovu Zakona o prekršajima.

Takođe u Žandarmeriji je u toku pokretanje disciplinskog postupka protiv njenog pripadnika i on će do okončanja postupka biti udaljen iz službe.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je napad na medicinsko osoblje u kraljevačkom domu zdravlja skandalozan i očekuje da nadležni organi kazne počinioca najstrožom kaznom, kako se to više ne bi ponovilo.

"Normalan čovek to ne može da uradi, da dođete kod lekara u zdravstvenu ustanovu, tražite pomoć, a onda vi pretučete tu osobu. To je skandalozno", rekao je Lončar odgovarajući na pitanja novinara na beogradskom aerodromu, gde je danas predstavljena kamera za merenje telesne temperature putnika, a u cilju sprečavanja širenja novog koronavirusa.

Lončar je apelovao na nadležne organe, policiju i sud, da najstrože kazne počinioca, kao upozorenje ostalima da to više nikad ne učine.

"Ovo nije Divlji zapad, ovo je država u kojoj mora da se zna red i prema tome, zdravstveni radnici koji pružaju pomoć, ne moraju da budu maltretirani i ne može niko da ih tuče. To nećemo dozvoliti i očekujemo najstrože kazne", naglasio je Lončar.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.