Preminuo novinar i kritičar Milan Vlajčić

Izvor: Beta, 09.Feb.2022, 23:51

Preminuo novinar i kritičar Milan Vlajčić

 Novinar, književnik i kritičar portala Nova.rs Milan Vlajčić preminuo je u 83. godini, preneo je portal Nova.rs.Milan Vlajčić rodjen je 1939. godine u Beogradu i diplomirao je na Katedri za opštu književnost sa teorijom književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu.Bio je urednik dnevnog lista "Politika", gde je pisao je o pozorišnu, televizijsku i radio-kritiku, a od 1985-2004. godine bio je filmski kritičar.Bio je jedan od osnivača i prvi predsednik Suda novinske časti u Nezavisnom udruženju novinara Srbije.U dva mandata bio je član NIN-ovog žirija, a predsednik istog bio je za 2006, 2007, 2008. i 2009. godinu.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Preminuo Milan Vlajčić, filmski kritičar, suosnivač NUNS-a i prvi predsednik Suda časti

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Feb.2022, 15:34

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je danas da je preminuo suosnivač tog udruženja Milan Vlajčić, koji je bio i prvi predsednik Suda časti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.