Preminula porodilja zaražena koronavirusom

Izvor: B92, 24.Sep.2021, 11:05

Preminula porodilja zaražena koronavirusom

Porodilja (23) iz Pirotskog okruga, koja je zbog komplikacije s kovidom 19 pre nekoliko dana porođena carskim rezom u Kliničkom centru u Nišu, umrla je jutros.

Vest je potvrdio Zoran Perišić, direktor KC Niš. Beba, koja je porođena carskim rezom pre dva dana, sada je dobro.

Ova mlada žena, koja je bila bez ikakvih drugih bolesti u devetom mesecu trudnoće, inficirala se koronavirusom, zbog čega je primljena u KC Niš.

Nakon carskog reza donela je na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svet devojčicu tešku 3,4 kilograma, ali je odmah vraćena na intenzivnu negu. I kada se činilo da njeno stanje ide ka laganom oporavku, korona je pokazala svu nepredvidivost koja prati ovu bolest – noćas su joj se parametri naglo pogoršali, navodi Blic.

Ona je stavljena na respirator i jutros je preminula nakon više reanimacija. Kako saznajemo, pogoršanje stanja nije bilo uzrokovano ginekološkom intervencijom, već tokom bolesti izazvane koronavirusom i respiratornom slabošću izazvanom koronavirusom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.