Sutra o nuklearnom sporazumu; Američka delegacija odbija direktan susret sa Iranom

Izvor: B92, 19.Jun.2021, 22:14

Sutra o nuklearnom sporazumu; Američka delegacija odbija direktan susret sa Iranom

Beč -- Predstavnici zemalja koje razgovaraju o oživljavanju iranskog nuklearnog sporazuma iz 2015. godine održaće sutra formalni sastanak Beču, saopštila je EU.

Iran i nekoliko svetskih sila razgovaraju u glavnom gradu Austrije o nuklearnom sporazumu iz kojeg su se SAD povukle 2018. godine, a prema kojem je Iran u obavezi da ograniči svoj nuklearni program kako bi se zauzvrat Teheranu skinule sankcije, preneo je Rojters.

Britanska agencija dodaje i da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nova runda pregovora mogla da bude odložena jer postoje razlike u stavovima po ključnim pitanjima.

"Zajednička komisija nuklearnog sporazuma će se susresti 20. juna. Taj sastanak će odrediti nastavak razgovora u Beču. Postizanje dogovora nije daleko, međutim, još ništa nije gotovo", izjavio je ruski predstavnik Mihail Uljanov.

Predstavnici Irana, Rusije, Kine, Francuske, Velike Britanije i Evropske unije će se sastati u luksuznom hotelu u Beču.

Američka delegacija, koja odbija direktan susret sa Iranom, nalazi se preko puta hotela gde su ostale delegacije i prepušta drugim zemljama i EU da budu posrednici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Iran saopštio da se nuklearni pregovori odlažu, slede konsultacije u prestonicama

Izvor: VOA, 20.Jun.2021, 11:45

Pregovarači ispred Irana i šest svetskih sila prekinuće u nedelju razgovore o oživljavanju njihovog nuklearnog sporazuma iz 2015. godine i vratiti se u svoje prestonice na konsultacije, jer se preostale razlike ne mogu lako prevazići, rekao je šef iranske delegacije. "Sada smo bliži dogovoru...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.