Izvor: Nezavisne Novine, 05.Avg.2017, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsjednik Irana položio zakletvu

TEHERAN - Iranski predsjednik Hasan Rohani položio je danas zakletvu na svečanoj sjednici parlamenta kojoj su prvi put, prisustvovali brojni strani zvaničnici.

Rohani (68) koji je u maju izabran za svoj drugi mandat poručio je da će nastaviti da vodi Iran "putem koegzistencije i interakcije sa svijetom", kao i da će više nego ikad insistirati na konstruktivnom angažovanju u odnosima sa svetom.

Rohani je izabran na prvi mandat u 2013. sa skoro 51 posto osvojenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << glasova.

Iranska državna televizija javila je da inauguraciju prisustvuje 130 visokih stranih zvaničnika, među kojima su visoka predstavnica EU Federika Mogerini, zamjenik premijera Rusije Dmitrij Rogozin.

Prisustvovali su i francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv le Drijan, visoki zvaničnik nemačkog ministarstva spoljnih poslova Mihael Rot, kao i britanski državni sekretar Alister Bart.

Ovo je prvi put u istoriji Irana da veliki broj stranih zvaničnika prisustvuje inauguraciji iranskog predsjednika, navodi AP.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.