Rohani položio zakletvu

Izvor: RTS, 05.Avg.2017, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rohani položio zakletvu

Iranski predsednik Hasan Rohani položio je zakletvu na svečanoj sednici parlamenta kojoj su prvi put, prisustvovali brojni strani zvaničnici.
Srbiju na inauguraciji predstavlja predsednica Narodne skupštine Maja Gojković.

Rohani (68) koji je u maju izabran za svoj drugi mandat poručio je da će nastaviti da vodi Iran "putem koegzistencije i interakcije sa svetom", kao i da će više nego ikad >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << insistirati na konstruktivnom angažovanju u odnosima sa svetom.
Iranska državna televizija javila je da inauguraciju prisustvuje 130 visokih stranih zvaničnika, među kojima su visoka predstavnica EU Federika Mogerini, zamenik premijera Rusije Dmitrij Rogozin.
Prisustvovali su i francuski ministar spoljnih poslova Žan Iv le Drijan, visoki zvaničnik nemačkog ministarstva spoljnih poslova Mihael Rot, kao i britanski državni sekretar Alister Bart.
Ovo je prvi put u istoriji Irana da veliki broj stranih zvaničnika prisustvuje inauguraciji iranskog predsednika, navodi AP.
Iranska agencija IRNA prenela je da je Gojkovićevu na aerodromu Mehrabad priređen topao doček, kao i da su je dočekali iranski poslanici Pervaneh Mafi i Ali Motahari.
Iz kabineta predsednice parlamenta najavljeno je da će Gojković tokom boravka u Teheranu, imati susrete sa predsednikom Rohanijem, predsednikom Islamske konsultativne skupštine Alijem Laridžanijem, kao i više predsednika parlamenata drugih država, koji će prisustvovati inauguraciji iranskog predsednika.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.