Predsednik Srbije primio u oproštajne poste ambasadore Poljske i Slovenije

Izvor: RTS, 28.Sep.2018, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Srbije primio u oproštajne poste ambasadore Poljske i Slovenije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajne posete ambasadore Poljske Tomaža Njegođiša i Slovenije Vladimira Gaspariča i zahvalio im na doprinosima unapređenju bilateralnih odnosa.
Vučić i Njegođiš su zaključili da pred Srbijom i Poljskom ima još mnogo mogućnosti za jačanje političkog dijaloga i ekonomske saradnje.

"Možemo mnogo da naučimo od Poljaka koji prednjače >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Evropi po ekonomskom rastu i privlačenju investicija", rekao je predsednik Vučić.
On je takođe naglasio da veoma ceni kontinuiranu podršku koju Poljska pruža Srbiji u procesu evropskih integracija i uputio pozdrave predsedniku Andžeju Dudi, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Republike.
Ambasador Njegođiš je zahvalio na podršci koju je imao tokom rada u Beogradu i rekao da očekuje da će sve više njegovih sunarodnika posećivati Srbiju.
Dalje jačanje ekonomskih veza Srbije i Slovenije
Predednik Srbije primio je ambasadora Slovenije Vladimira Gaspariča, koji završava svoj diplomatski mandat u Beogradu i tom prilikom izrazio uverenje da će najavljena poseta predsednika Boruta Pahora biti dodatni podsticaj sveobuhvatnoj saradnji.

Vučić je zahvalio ambasadoru na dobroj saradnji i njegovom doprinosu unapređenju bilateralnih odnosa dve zemlje. 
Vučić i Gasparič su istakli da je održavanje zajedničkih sednica vlada Srbije i Slovenije značajno uticalo na bolje razumevanje i veću saradnju dveju zemalja.
Obostrano je potvrđen interes da se dalje unapređuju ekonomske veze, a ambasador Gasparić je naglasio da mu je veoma drago da se povećavaju i investicije srpskih kompanija u Sloveniji,navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Republike. 
Predsednik Vučić je zahvalio na podršci Slovenije evrointegracijama Srbije. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić i Gasparič: Interes za dalje jačanje ekonomskih veza

Izvor: Blic, 28.Sep.2018

Predednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Slovenije Vladimira Gaspariča, koji završava svoj diplomatski mandat u Beogradu, i tom prilikom izrazio uverenje da će najavljena poseta predsednika Boruta Pahora biti dodatni podsticaj sveobuhvatnoj saradnji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.