Predsednik Srbije među ekonomskom elitom u Tjanđinu

Izvor: Vesti-online.com, 18.Sep.2018, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Srbije među ekonomskom elitom u Tjanđinu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastaviće sutra posetu Kini prisustvom otvaranju 12. godišnjeg sastanka pod nazivom "Novi pobednici", a u organizaciji Svetskog ekonomskog foruma, poznatijem kao "letnji Davos".

Srpski predsednik će u Tjenđinu, gde se Forum održava, takođe imati sastanak sa kineskim premijerom Li Kećijangom.

Biće to četvrti put da se sastaju predsednik Srbije i premijer Kine.

Vučić će u Tjenđinu takođe razgovarati sa guvernerom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << provincije Hebej Su Ðinom i predstavnicima kompanije HBIS-a.

Ovogodišnji „letnji Davos“ održava se u znaku Četvrte industrijske revolucije, a ima za cilj da podstakne globalne inovacije i rešenja globalnih izazova.

Kako je najavljeno u saopštenju Svetskog ekonomskog foruma, konferencija će biti najveća do sada, sa više od 2.000 učesnika iz 100 zemalja, koji će razgovarati o principima, protokolima, standardima i rešenjima za održivu budućnost sveta.

Četiri zemlje biće zastupljene na ovoj konferenciji sa šefovima država ili vlada -pored predsednika Vučića „letnjem Davosu“ prisustvovaće predsednik Estonije Kersti Kaljulaid, predsednik Latvije Raimonds Vejonis, premijer Samoe Tuilaepa Lupesoliai Sailele Malielegaoi - a 38 zemalja biće predstavljeno na nivou potpredsednika vlade ili ministara.

Vučić je danas, u Pekingu, razgovarao sa predsednikom Kine Si Ðipingom, koji je prihvatio poziv da poseti Srbiju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Predsednik Srbije sutra na „Letnjem Davosu“

Izvor: Blic, 18.Sep.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastaviće sutra posetu Kini prisustvom otvaranju 12. godišnjeg sastanka pod nazivom „Novi pobednici", a u organizaciji Svetskog ekonomskog foruma, poznatijem kao „letnji Davos".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.