Predsednik Nikolić odlikovao više verskih velikodostojnika

Izvor: Studio B, 24.Sep.2012, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Nikolić odlikovao više verskih velikodostojnika

Ukazom predsednika Srbije Tomislava Nikolića, za zasluge i lični doprinos razvoju međukonfesionalne saradnje, Sretenjskim ordenom prvog i drugog stepena odlikovano je više verskih aktivista i velikodostojnika.

Za zasluge i lični doprinos u razvoju međukonfesionalne saradnje, verske tolerancije i predstavljanje Republike Srbije u inostranstvu, naročito u muslimanskim zemljama, Sretenjskim ordenom prvog stepena odlikovan je počasni reis Islamske zajednice u Srbiji i >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << bivši beogradski muftija Hamdija Jusufspahić, objavljeno je u najnovijem broju "Službenog glasnika". 

Za zasluge i lični doprinos u razvoju međukonfesionalne saradnje i verske tolerancije, Sretenjskim oredenom drugog stepena odlikovani su arhimandrit Srpske pravoslavne crkve Jovan Radosavljević, župnik odžački i arhiprezbiter podunavski Katoličke crkve u Srbiji Jakob Pfajfer, biskup Reformatske hrišćanske crkve u Srbiji Ištvan Čete-Semeši i dugogodišnji predsednik Saveza jevrejskih opština u Srbiji Aca Singer.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Odlikovanja za verske velikodostojnike

Izvor: RTS, 24.Sep.2012

Ukazom predsednika Srbije Tomislava Nikolića Sretenjskim ordenom prvog i drugog stepena odlikovano više verskih aktivista i velikodostojnika...Sretenjskim ordenom prvog i drugog stepena, predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao je za zasluge i lični doprinos razvoju međukonfesionalne saradnje,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.