Pre dva dana prosleđena dokumentacija o Haradinaju

Izvor: B92, 02.Mar.2017, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pre dva dana prosleđena dokumentacija o Haradinaju"

Beograd -- Pre dva dana Apelacionom sudu u Francuskoj prosleđena je dodatna dokumentacija o zahtevu za izručenje Ramuša Haradinaja, kažu u Ministarstvu pravde.

Dokumentacija od preko 100 strana prosleđena je francuskom sudu, bez njegovog zahteva, odnosno na inicijativu Ministarstva pravde.

Ministarstvo pravde će odgovoriti na svaki zahtev suda u Kolmaru koji mu bude stigao, naveli su u ministarstvu posle odluke suda u Kolmaru koji je odluku o izručenju Haradijana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odložio za 6. april radi dostavljanja dodatnih informacija.

Nakon hapšenja Haradinaja Srbija je prosledila Francuskoj zahtev za njegovo izručenje sa pratećom dokumentacijom i dokazima o istrazi koja se protiv njega vodi u Beogradu zbog sumnje da je počinio ratne zločine na Kosovu i Metohiji 1998. i 1999. godine.

U pitanju su zločini za koje mu se nije sudilo pred Haškim tribunalom u kojem je ranije oslobođen od optužbi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.