Potragu na Savi otežavaju struje i vodostaj

Izvor: Mondo, 26.Mar.2013, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potragu na Savi otežavaju struje i vodostaj

Šef Lučke kapetanije Branislav Milešić rekao je da potragu na Savi za dvojicom muškaraca, koji su u nedelju ispali iz čamca, otežava visok vodostaj reke, jake struje koje nose razne predmete, panjeve.

On je gostujući na RTS-u naglasio da će potraga biti nastavljena i danas i da će na teren izaći šest čamaca žandarmerije i četiri tima ronilaca.

Milešić je dodao da je čamac još pod istragom i da će se tek posle ekspertize znati šta je bio uzrok njegovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << potonuća.

"Čamac je pronađen 20-30 metara od obale potopljen, tako da ćemo tek posle istrage znati da li je došlo do sudara sa nekim panjem i da li je to dovelo do nesreće", rekao je Milešić.

On je rekao da su tog dana udari vetra bili 15 metara u sekundi u naletima, tako da svaka vožnja te vrste čamcem bila nebezbedna.

"Ako je upravljač čamca bio dečak, onda se radi o neodgovornosti i velikoj neopreznosti i ne mogu da verujem da su u takvim uslovima izašli na reku", naglasio je šef Lučke kapetanije.

Milešić je podsetio da sve lučke kapetanije prate jačinu vetra i da se plovidba velikih brodova obustavlja kada su udari vetra 20 do 25 metara u sekundi.

Upitan da li ima dovoljno inspektora u kapetanijama on je odgovorio da inspektora nikada nije dovoljno, ali da su sredstva ograničena.

"Naši inspektori sarađuju sa rečnom policijom rade traganja i spašavanje, ali od velike pomoći su nam i drugi koji imaju plovila, carina, žandarmerija", naglasio je on.

On je dodao da je resorno ministarstvo najavilo uvođenje informacionog sistema koji će kontrolisati kretanje većih plovila, ali mala plovila ostaju i dalje van sistema.

Iz čamca na Savi u nedelju 24. marta su ispali I. F. (64) i maloletni M. A. (16) i za njima policija i ronioci i dalje tragaju.

(Tanjug, foto ilustracija: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potragu na Savi otežava visok vodostaj i jake struje

Izvor: Studio B, 26.Mar.2013

Potraga rekom Savom za nestalim 15-godišnjim dečakom i 64-godišnjim muškarcem se nastavlja. Potragu otežava visok vodostaj reke i jake struje. ..U policiji kažu da očevidaca da su se dečak i čovek utopili nema, međutim zbog toga što su poslednji put viđeni u blizini reke postoji sumnja, i...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.