Postignut dogovor sa gradonačelnikom, prestanak protesta u Resniku

Izvor: Blic, 14.Apr.2012, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postignut dogovor sa gradonačelnikom, prestanak protesta u Resniku

Na sastanku gradonačelnika Đilasa sa predstavnicima grupe građana Resnika dogovoreno da se u to naselje preseli 10, umesto 20 romskih porodica iz nehigijenskog naselja kod Belvila, dok će preostale biti smeštene u već postojeće romsko naselje u ovom mestu.

Meštani Resnika su sa gradonačelnikom postigli dogovor o zaustavljanju protesta do utorka, kada će se formirati zajedničko tela sastavljeno od predstavnika grada i nezadovoljnih građana Resnika koje će imati zadatak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da prati realizaciju dogovorenog.

Dogovoreno je i da će se već postojeće romsko naselje u Resniku i nehigijensko naselje koje se nalazi kod Vijadukta preurediti, kao i da će Grad u narednom periodu poraditi na uređenju parkova i igrališta Resnika.

Gradonačelnik Đilas navodi da se iskreno raduje postignutom dogovoru, koji pokazuje da građani Resnika nisu rasisti i da je neprimereno ponašanje bilo ponašanje huligana, a ne pravih Resničana.

"Siguran sam da će naši sugrađani Romi biti prihvaćeni kao dobre komšije. Od njih očekujem da poštuju red i pravila koja u Beogradu važe za sve. Zajednička radna grupa, koju će formirati grad Beograd i predstavnici građana, omogućiće da radeći zajedno rešimo najurgentnije probleme i poboljšamo uslove života svih građana Resnika, pre svega onih najmlađih, kaže Đilas.

Povezane vesti: Meštani Resnika prekidaju proteste, doseljava se 20 porodica Meštani Resnika ponovo blokirali obilaznicu oko Beograda Građani nakratko blokirali saobraćaj ka Resniku Rasistički oglas u Beogradu deo provokativne kampanje? Meštani Resnika traže izvinjenje od Đilasa

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.