U Resnik će se doseliti 10 umesto 20 romskih porodica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2012, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Resnik će se doseliti 10 umesto 20 romskih porodica

BEOGRAD -

Predstavnici grupe nezadovoljnih građana Resnika postigli su danas dogovor sa gradskim vlastima Beograda da se u to naselje, umesto 20, doseli 10 romskih porodica.

Na tom sastanku je dogovoreno formiranje zajedničkog tela sastavljenog od predstavnika grada i nezadovoljnih građana Resnika koje će imati zadatak da prati realizaciju dogovorenog, navodi se u zaključcima dogovora u koje je Tanjug imao uvid.

Predstavnik grupe građana Milutin Jovanović rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Tanjugu da je posle, kako je ocenio, "teških" razgovora sa gradonačelnikom Draganom Đilasom postignut dogovor koji je, po njegovom mišljenju, "polovičan" i koji ne ispunjava sve njihove želje.

Ipak, dodao je, dogovorom je omogućeno da problemi budu "prepolovljeni" i da je postignuto dosta za građane Resnika.

"Mi smo za sada zadovoljni, ali ćemo oprezno pratiti izvršenje dogovora", kazao je Jovanović dodajući da će na osnovu toga videti kako će postupiti dalje.

On je istakao da je suština dogovora da se doseli samo 10 porodica, i da nikada više neki "kontejner ne bude doveden u Resnik".

Doseljavanje romskih porodica očekuje se krajem meseca, rekao je Jovanović i dodao da će "i ovih 10 verovatno u narednih godinu i po dana biti odatle raseljeno".

Prema njegovim rečima, i drugi Romi u Resniku, koji žive u barakama vijadukta, takođe će biti raseljeni u najkraćem roku zbog izgradnje obilaznice autoputa.

Kako stoji u zaključcima dogovora, romsko naselje Kijevo-Resnik imaće prioritet u raseljavanju po dobijanju sredstava koje će za tu namenu izdvojiti Evropska komisija.

Osim toga, zemljište nad kojim porodice iz Resnika mogu da dokažu vlasništvo biće vraćeno u procesu restitucije, kazao je Jovanović.

Zadatak zajedničke komisije koja je danas formirana biće i da se bavi i drugim pitanjima bitnim za život meštana Resnika, poput sprovođenja analize stanja u osnovnoj školi, obdaništima i ambulantama na osnovu čega će grad preuzeti dalje mere na unapređenju njihovog rada.

Takođe je dogovoreno da gradsko "Zelenilo" preuzme na sebe obavezu da odmah nakon praznika počne sa uređenjem parkovskih površina za decu.

Današnji skup u Resniku protekao je mirno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đilas pristao da ukloni polovinu kontejnera, građani prekidaju proteste do utorka

Izvor: Blic, 13.Apr.2012

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas pristao je danas, na pregovorima sa meštanima Resnika koji protestuju zbog preseljenja Roma iz Belvila u ovo naselje, da ukloni polovinu postavljenih kontejnera. Đilas i predstavnici grupe nezadovoljnih građana postigli su dogovor da se u Resnik, umesto 20, doseli...

Nastavak na Blic...

U Resnik će se doseliti 20 porodica

Izvor: Kurir, 13.Apr.2012

Predstavnik grupe građana Milutin Jovanović rekao da je posle "teških razgovora sa gradonačelnikom Draganom Đilasom postignut dogovor"..BEOGRAD - U naselje Resnik biće doseljeno 20 romskih porodica, kako je bilo i planirano, od toga 10 u novoformirano naselje, a 10 u staro, već postojeće romsko...

Nastavak na Kurir...

Romske porodice od kraja aprila u Resniku

Izvor: NaDlanu.com, 14.Apr.2012, 15:49

Gradonačelnik Beograda Dragan Djilas i predstavnici građana Resnika dogovorili su se u petak da u to beogradsko naselje bude doseljeno 20 romskih porodica iz nehigijenskog naselja kod Belvila na Novom Beogradu, a da meštani obustave proteste zbog dolaska tih ljudi... Agenciji Beta je u gradskoj službi...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.