Izvor: RTS, 05.Feb.2023, 11:21

Poslanici i danas o setu pravosudnih zakona

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su raspravu o setu pravosudnih zakona, među kojima su predlozi zakona o sudijama i javnom tužilaštvu.
Ministarka pravde Maja Popović juče je, govoreći o setu prvosudnih zakona, navela da su izmene koje je predložila Vlada u skladu sa referendumom o promeni Ustava u oblasti pravosuđa, i uslov su za dalju reformu pravosudnog sistema i unapređenje vladavine prava.

Ministarstvo je odmah posle >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << proglašenja akta za promenu Ustava započelo proces potrebnim izmenama, jer one treba da budu usvojene u roku od godinu dana, naglasila je Popovićeva i podsetila da je o predloženim izmenama pribavljeno je i pozitivno mišljenje Venecijanske komisije, kao najmerodavnijeg tela u toj oblasti.
Na dnevnom redu su 32 tačke dnevnog reda, a pored pet pravosudnih zakona, tu su i izmene Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, izmene Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa i akata, izmene Zakona o organizaciji nadležnosti državnih organa u postupku za ratne zločine.
Pred poslanicima su i izmene Zakona o Ustavnom sudu, izmene Zakona o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Srbije, izmene Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije.
Pored toga, poslanici će raspravljati i o davanju garancije države za kredite Javnog preduzeća "Srbijagas" i regulisanju obaveza Srbije prema MMF-u.
Na dnevnom redu je i više međunarodnih sporazuma, kao i izbor stalnog sastava Republičke izborne komisije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.