Ponovo postavljena česma Svete Trojice

Izvor: RTS, 17.Apr.2014, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo postavljena česma Svete Trojice

U Nišu je ponovo postavljena česma Svete Trojice koju je napravio arhitekta Ivan Redi u ime prijateljskih gradova Graca i Kragujevca. Česmu je u novembra prošle godine u sudaru potpuno uništio vozač iz Pirota.

Česma Svete Trojice, koju je napravio arhitekta Ivan Redi u ime prijateljskih gradova Graca i Kragujevca, ponovo je postavljena u Nišu.

Česmu je je novembra prošle godine u sudaru potpuno uništio vozač iz Pirota koji je bio pod dejstvom alkohola. U >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nesreći niko nije povređen.

Rekonstrukciju česme je finansirala porodica mladića koji ju je uništio.

Arhitekta Ivan Redi koji živi u Gracu kaže da se nikada nije ljutio na mladića, jer mu je česma praktično spasila život.

Česma je postavljena na istom mestu, na Trgu Patrijarha Pavla.

rts.nis@rts.rs

+381 18 236 588
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obnovljena Česma svete Trojice (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 17.Apr.2014

Česma svete Trojice na Trgu partijarha Pavla, koja je svečano otkrivena 6. oktobra prošle godine, obnovljena je i ponovo predata Nišlijama na korišćenje. Njena rekonstrukcija koštala je oko 4000 evra, a novac za obnovu dala je porodica Banićević iz Pirota, čiji je sin automobilom česmu gotovo...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.