Poništena presuda Sanaderu, novo suđenje

Izvor: B92, 27.Jul.2015, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poništena presuda Sanaderu, novo suđenje

Hrvatski Ustavni sud poništio je pravosnažnu presudu bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu za afere Hypo i Ina - Mol i naložio novo suđenje.

Sanader je bio osuđen na zatvorsku kaznu od 10 godina.

Sud je, kako je preneo Index.hr, naveo kako se u ovoj odluci ne ispituje da li je bivši hrvatski premijer kriv za ratno profiterstvo i primanje mita za koje je pravosnažno osuđen, jer Ustavni sud za to nije nadležan.

Presude su ukinute jer Sanaderu nisu bile osigurane garancije pravičnog sudenja i svi mehanizmi pravne zaštite predviđeni zakonom.

Index.hr dodaje da se predmet vraća na ponovni postupak Županijskom sudu u Zagrebu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poništena presuda Ivi Sanaderu

Izvor: RTS, 27.Jul.2015

Hrvatski Ustavni sud poništio je pravosnažnu presudu bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu za afere "Hypo" i "Ina-Mol", kojom je osuđen na 10 godina zatvora. Naloženo novo suđenje. . Sud je naveo kako se u ovoj odluci...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.