Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Jul.2015, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo suđenje Sanaderu za INA-u i Hypo banku

Ustavni sud Hrvatske ukinuo je presude sudova u slučajevima Hypo i INA-MOL Ivi Sanaderu. Sud je naveo kako se u ovoj odluci ne ispituje je li bivši hrvatski premijer kriv za ratno profiterstvo i primanje mita za koje je pravomoćno osuđen, jer Ustavni sud za to nije nadležan. Presude su ukinute jer Sanaderu nisu bila osigurana sva jamstva pravičnog suđenja i svi mehanizmi pravne zaštite predviđeni zakonom.

Ustavni sud ukinuo je prvu pravomoćnu presudu bivšem premijeru Ivi Sanaderu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << kojom je osuđen na osam i pol godina zatvora zbog ratnog profiterstva u 'slučaju Hypo' te primanja mita od mađarskog MOL-a i cijeli slučaj vratio na ponovno suđenje zagrebačkom Županijskom sudu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HR: Ustavni sud ukinuo presude

Izvor: Akter, 27.Jul.2015

U obrazloženju se navodi da se tom odlukom ne utvrđuje da li je bivši hrvatski premijer kriv za ratno profiterstvo i primanje mita, za šta je pravosnažno osuđen, jer Ustavni sud za to nije nadležan..Ustavni sud Hrvatske ukinuo je presude sudova u slučajevima Hipo i INA-MOL, kojima je bivši premijer...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.