Položen venac na Spomenik zahvalnosti Francuskoj

Izvor: Press, 09.Nov.2015, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Položen venac na Spomenik zahvalnosti Francuskoj

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, sastao se danas sa državnim sekretarom za evropske poslove Ministarstva za spoljne poslove i međunarodni razvoj Republike Francuske Arlemom Dezirom i prisustvovao ceremoniji svečanog polaganja venaca na Spomenik zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu.
            Kako je saopšteno iz Gradske uprave, Mali je podsetio na vekovno prijateljstvo dve države i dva >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << naroda i istakao da je spomenik na Kalemegdanu trajni svedok savezništva sklopljenog tokom Prvog svetskog rata. Mali je tom prilikom izjavio da Srbija ima tradiciju održavanja diplomatskih odnosa sa Francuskom dužu od sto trideset godina, punu uzajamnog poverenja i saradnje, kao i da su dve države bile ratni saveznici, a da danas to savezništvo unapređuju u miru. "Današnji razgovori doprineće da posle identifikacije zajedničkih izazova i osnova za buduću saradnju pređemo na sledeću fazu procesa, a to je pokretanje konkretnijih modela razvoja projekata saradnje. Tome smo i na lokalnom nivou posvećeni", rekao je gradonačelnik Beograda. Francuski državni sekretar za evropske poslove Arlem Dezir takođe je istakao svoju veliku posvećenost produbljivanju odnosa između Francuske i Srbije. "Naše dve zemlje, kao dugogodišnji prijatelji i saveznici, treba da iskoriste svoju zajedničku prošlost i zajedničku bliskost kako bi konkretizovale zajedničke projekte kako na ekonomskom planu tako i na projektima daljeg zbližavanja građana naše dve zemlje, posebno mladih", naglasio je Dezir, koji boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji. Polaganju venaca prisustvovala je i ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović.



Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Venac na spomenik na Kalemegdanu

Izvor: Akter, 09.Nov.2015

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas sa državnim sekretarom za evropske poslove Ministarstva za spoljne poslove i međunarodni razvoj Francuske Arlemom Dezirom i prisustvovao ceremoniji svečanog polaganja venaca na Spomenik zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu..Polaganju venaca prisustvovala...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.