Pokrenuta istraga protiv grupe preprodavaca narkotika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jan.2010, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenuta istraga protiv grupe preprodavaca narkotika

BEOGRAD - Istražni sudija Višeg suda u Beogradu pokrenuo je istragu i odredio pritvor do 30 dana za 12 osoba osumnjičenih za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, izjavila je danas Tanjugu portparol tog suda Dušica Ristić.

Istražni sudija Višeg suda u Beogradu pokrenuo je istragu i odredio pritvor do 30 dana za 12 osoba osumnjičenih za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, izjavila je danas Tanjugu portparol tog suda Dušica Ristić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Ona je objasnila da je odluku o pritvoru sudija doneo zbog visine kazne koja je zaprećena za to krivično delo, kao i zbog posebno teških oklnosto pod kojima je krivično delo izvršeno.

Beogradske policija je uhapsila 12 osoba osumnjičenih za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, saopštilo je 6. januara Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Uhapšeni su Aleksandar Vučeljić (29), Nikola Prekić (27), Nikola Rajačić (33), Predrag Obradović (36), Draško Đuričković (24), Miloš Marković (23), Marko Smoljanac (27), Miloš Manojlović (32), Vladimir Pavlović (30), Dejan Stepanović (30), Dejan Simijonović (33) i maloletni S.N. (18).

Policija je u ovoj akciji ukupno zaplenila 617,08 grama heroina, 49,66 grama kokaina, više od kilogram smeše kofeina i paracetamola, 266,36 grama kreatina i tri mililitra metadona, kao i 46.800 dinara, 1.145 evra i digitalnu vagicu.

Vučeljić je duže vreme nabavljao heroin u količinama od jednog kilograma i kokain u pakovanju od po 100 grama, koje je preko organizovane mreže preprodavaca distribuirao na teritoriji Beograda, Smedereva i Čačka, naveo je MUP.

Portparol Višeg suda je kazala da je osumnjičenima Vučeljiću i Smoljancu pritvor određen i zbog opasnosti da bi mogli ponoviti krivično delo.

Istražnom sudiji su privedene jošs dve osobe u vezi sa ovim slučajem, protiv kojih je takođe pokrenuta istraga i kojima je određen pritvor do 30 dana zbog opasnosti da bi mogli ponoviti krivično delo, dodala je Ristićeva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.