Pokrenuta istraga protiv bivšeg direktora Ikarbusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jan.2010, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenuta istraga protiv bivšeg direktora "Ikarbusa"

BEOGRAD - Istražni sudija Višeg suda u Beogradu pokrenuo je istragu i odredio pritvor do 30 dana bivšem direktoru "Ikarbusa" Srećku Nijemčeviću (55), osumnjičenom za zloupotrebu službenog položaja, izjavila je danas portparol suda Dušica Ristić.

Zbog istog dela, istraga je pokrenuta i protiv trojice osumnjičenih - vlasnika beogradskog preduzeća "Autogrand" Zorana Milosavljevića (56), direktora preduzeća "Autoglobal" iz Priboja Milisava Milosavljevića (61) i zamenika direktora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << beogradskog preduzeća "Unibros" Milivoja Tutića (61), rekla je Ristićeva Tanjugu.

Ona je dodala da je osumnjičenima pritvor određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli da utiču na svedoke.

Policija je Nijemčevića i još tri osobe uhapsila zbog sumnje da su prezeće za proizvodnju autobusa "Ikarbus" oštetili za 1,2 miliona evra, saopštilo je 5. januara MUP.

Kako je naveo MUP, osumnjičeni su uhapšeni, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, u nastavku akcije na suzbijanju korupcije zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

Oni se, prema saopštenju MUP-a, terete da su od od 29. decembra 2003. do 31. decembra 2008. godine prodali 166 autobusa proizvedenih u "Ikarbusu" preduzećima iz Srbije, plaćajući posredničku proviziju preduzećima "Autogrand", "Autoglobal" i "Unibros".

Posrednička provizija je plaćana na osnovu formalno sačinjenog ugovora o posredovanju, iako isti nisu učestvovali u postupku prodaje.

Nijemčević je tako pribavio korist navedenim preduzećima u ukupnom iznosu od više 1,2 miliona evra, za koliko je oštećeno preduzeće "Ikarbus, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.