Pogledajte: Najveći bazen na svetu

Izvor: Blic, 24.Apr.2013, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte: Najveći bazen na svetu

Ne dešava se često da neke fotografije izazovu glasnu reakciju, ali ove slike najvećeg bazena na svetu definitivno su vredne svakog uzdaha.

Najveći bazen na svetu nalazi se u odmaralištu San Alfonso del Mar u čileanskom gradu Algarobo.

Bazen je dug 1.013 metara, pokriva površinu od osam hektara, sadrži 250.000 kubnih metara vode i njime može da se plovi manjim barkama.

Na najvećoj dubini ima 35 metara.

Veliki je kao 20 olimpijskih bazena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i dvostruko veći od drugog bazena na listi Ginisove knjige rekorda koji se nalazi u Maroku.

Izgrađen je 2006. godine, a radovi su trajali pet godina i koštali oko 1.200.000 evra.

Za bazen se koristi kompjuterski kontrolisan sistem za usisavanje vode iz okeana i filtriranje sa jedne i pumpa sa druge strane, a voda dostiže da ima temperaturu do 26 stepeni što je 9 stepeni više nego u moru.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

(Foto) Najveći bazen na svijetu

Izvor: BanjalukaLive.com, 25.Apr.2013, 10:52

Ne dešava se često da neke fotografije izazovu glasnu reakciju, ali ove slike najvećeg bazena na svijetu definitivno su vrijedne svakog uzdaha. Najveći bazen na svijetu nalazi se u odmaralištu San Alfonso del Mar u čileanskom gradu Algarobo. Bazen je dug 1.013 metara, pokriva površinu od osam...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.