Izvor: BanjalukaLive.com, 25.Apr.2013, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(Foto) Najveći bazen na svijetu

Ne dešava se često da neke fotografije izazovu glasnu reakciju, ali ove slike najvećeg bazena na svijetu definitivno su vrijedne svakog uzdaha. Najveći bazen na svijetu nalazi se u odmaralištu San Alfonso del Mar u čileanskom gradu Algarobo. Bazen je dug 1.013 metara, pokriva površinu od osam hektara, sadrži 250.000 kubnih metara vode i njime može da se plovi manjim barkama. Na najvećoj dubini ima 35 metara. Veliki je kao 20 olimpijskih bazena i dvostruko veći od drugog bazena na listi Ginisove knjige rekorda koji se nalazi u Maroku. Izgrađen je 2006. godine, a radovi Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/zanimljivosti/foto-najveci-bazen-na-svijetu.html)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Najveći bazen na svetu (FOTO,VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Apr.2013, 20:49

U turističkom kompleksu 'San Alfonso del Mar' na obali Čilea nalazi se najveći bazen na svetu, veličine 20 olimpijskih bazena.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.