Pogledajte: Najezda slepih miševa na grad (VIDEO)

Izvor: S media, 08.Mar.2012, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte: Najezda slepih miševa na grad (VIDEO)

Više od 250.000 slepih miševa obrušilo se na gradić Ketrin na severu Australije, pa su vlasti upozorile stanovnike da ih se klone kako ne bi dobili bolest nalik besnilu.

Centar za kontrolu bolesti saopštio je da su ti slepi miševi, potencijalni prenosioci australijskog lisavirusa, koji može da bude smrtonosan po ljude. Virus se prenosi ugrizom, a dovoljna je i ogrebotina.

Vlasti grada Ketrin su zbog invazije krilatih sisara zatvorile sva sportska >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << igrališta u tom gradiću, koji je 300 kilometara udaljen od Darvina.

Transilvanija: Slepi miševi zaposeli učionicu

Terapijom genima iz algi vratili vid slepim miševima (VIDEO)

Belim miševima protiv konkurencije

Kolonija slepih miševa, poznatih i pod nazivom "male crvene leteće lisice", stigla je u Ketrin krajem prošlog meseca.

Poslednjih dana je njihov broj počeo da opada, ali na periferiji ih i dalje ima puno.

Prema rečima lokalnih šumara, slepe miševe može privući flora, a mogu doći i zbog uništavanja njihovih prirodnih staništa ili promene klimatskih uslova.

Stručnjaci navode kako se ovakva najezda "letećih lisica" na Severnoj teritoriji događa dva do tri puta u deset godina.

(S media/Dnevni avaz)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.