Podvodna potraga za avionom MH370

Izvor: B92, 06.Sep.2014, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podvodna potraga za avionom MH370

Intezivna podvodna potraga za nestalim malezijskim avionom počeće za oko dve nedelje, izjavio je australijski premijer Toni Ebot tokom posete Kuala Lumpuru.

Ebot je rekao da će potraga za avionom, koji je iz neobjašnjivih razloga skrenuo sa putanje na letu Kuala Lumpur-Peking, 8. marta, sa 239 putnika i članova posade, trajati koliko god bude neophodno.

Australija predvodi operaciju potrage za avionom koji se, kako se pretpostavlja, srušio u južnom delu Indijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << okeana kod zapadne obale Australije, mada u velikoj potrazi iz vazduha, sa vode i ispod vode do sada nije pronađena olupina, navodi AFP.

Posle razgovora sa malezijskim premijerom Nadžibom Razakom, Ebot je rekao da će nova faza potrage početi "za oko dve nedelje".

U podvodnoj potrazi će biti upotrebljena najbolja postojeća tehnologija. Ona će trajati koliko god bude potrebno da se pretraži dno okeana", dodao je Ebot.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.