Nova faza potrage za nestalim avionom počinje za dve nedelje

Izvor: BKTV News, 06.Sep.2014, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova faza potrage za nestalim avionom počinje za dve nedelje

Intezivna podvodna potraga za nestalim malezijskim avionom počeće za oko dve nedelje, izjavio je danas australijski premijer Toni Ebot tokom posete Kuala Lumpuru, dok je njegov kolega, malezijski premijer Hadžib Tun Razak rekao da Malezija traži nezavisnu i otvorenu istragu o padu aviona. 

Ebot je, posle sastanka dvojice premijera, rekao da će potraga za avionom, koji je iz neobjašnjivih razloga skrenuo sa putanje na letu Kuala Lumpur-Peking 8. marta sa 239 putnika i članova >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << posade, trajati koliko god bude neophodno.

Australija predvodi operaciju potrage za avionom koji se, kako se pretpostavlja, srušio u južnom delu Indijskog okeana kod zapadne obale Australije, mada u velikoj potrazi iz vazduha, sa vode i ispod vode do sada nije pronađena olupina, navodi AFP.

Ebot je kazao da će nova faza potrage početi „za oko dve nedelje“.
„U podvodnoj potrazi će biti upotrebljena najbolja postojeća tehnologija. Ona će trajati koliko god bude potrebno da se pretraži dno okeana“, dodao je Ebot.

Razak je istakao da Malezija traži nezavisnu i otvorenu istragu o obaranju malezijskog putničkog aviona 

Malezija insistira na potpunoj, nezavisnoj i transparentnoj istrazi koja će omogućiti izvođenje krivaca pred lice pravde, rekao je Razak. On je, međutim, priznao da je veoma teško utvrditi ko je odgovoran za tragediju u kojoj je 17. jula poginulo svih 298 putnika i članova posade.

Proći će nedelje pre nego što međunarodni stručnjaci budu ponovo mogli da pristupe mestu nesreće u Ukrajini, ali malezijski stručnjaci su spremni da odu tamo čim bude moguće, dodao je Razak, prenosi Itar-Tas s.

Holandski Savet bezbednosti je ranije saopštio da će rezultati preliminarne istrage o obaranju aviona biti objavljeni 9. septembra.

Preliminarni izveštaj će biti zasnovan na informacijama iz dostupnih izvora. Istraga i sastavljanje konačnog izveštaja trajaće još nekoliko meseci, naveo je Holandski savet bezbednosti u saopštenju, dodajući da planira da objavi finalni izveštaj godinu dana posle nesreće.

Australijski premijer je došao u jednodnevnu posetu Maleziji tokom koje će razgovarati o saradnji u okviru potrage za drugim malezijskim avionom za koji se pretpostavlja da se 8. marta srušio u Indijskom okeanu, ali još nije pronađen, kao i koordinaciji u istrazi o avionu koji je oboren u regionu Donjecka, u istočnoj Ukrajini.
Izvor: Tanjug
The post Nova faza potrage za nestalim avionom počinje za dve nedelje appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podvodna potraga za avionom MH370

Izvor: B92, 06.Sep.2014

Intezivna podvodna potraga za nestalim malezijskim avionom počeće za oko dve nedelje, izjavio je australijski premijer Toni Ebot tokom posete Kuala Lumpuru...Ebot je rekao da će potraga za avionom, koji je iz neobjašnjivih razloga skrenuo sa putanje na letu Kuala Lumpur-Peking, 8. marta, sa 239 putnika...

Nastavak na B92...

Nova faza potrage za nestalim avionom počinje za dve nedelje

Izvor: Blic, 06.Sep.2014

Intezivna podvodna potraga za nestalim malezijskim avionom počeće za oko dve nedelje, izjavio je danas australijski premijer Toni Ebot tokom posete Kuala Lumpuru...Ebot je rekao da će potraga za avionom, koji je iz neobjašnjivih razloga skrenuo sa putanje na letu Kuala Lumpur-Peking 8. marta sa 239...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.