Izvor: Nezavisne Novine, 15.Feb.2017, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška djeci oboljeloj od malignih bolesti

BANJALUKA - Radionica "Za hrabra mala srca" povodom Svjetskog dana djece oboljele od malignih bolesti, održana je danas u Muzeju Republike Srpske a u njoj su učestvovali učenici tri osnovne škole i dvije srednje.

Dijana Berić, predsjednica Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra" rekla je da se ovaj dan obilježava širom svijeta i na taj način podržavaju djecu oboljelu od ovih bolesti.

"Ova radionica se održava od 2015. godine sve u saradnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sa Muzejom RS koji je na ovaj način dao podršku, a u radionici osim učenika učestvovali su djeca koja su se liječila i koja se još uvijek liječe", rekla je Berićeva.

Dodala je da je ovo jedan način podizanja svijesti o dječijem kanceru.

Nataša Nogo, viši Muzejski pedagog istakla je da je ovo tradicionalno po treći put da Muzej podržava obilježavanje ovog dana likovnom radionicom.

"Ove godine u radionici učestvuju učenici iz osnovnih škola "Ivo Andrić", "Jovan Cvijić" i "Branko Radičević" kao i učenici iz dvije srednje škole, Medicinske i Gimnazije, djeca su se družila, zabavljala i razmjenjivala iskustva i ono što je najvažnije na ovaj način prihvataju različitosti između sebe", naglasila je Nogo.

Desetogodišnja Hana iz osnovne škole "Jovan Cvijić" rekla je kako joj je drago što je učestvovala u ovoj radionici i na taj način dala podršku svojim vršnjacima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Obilježen Svjetski dan djece oboljele od malignih bolesti

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Feb.2017

BANJALUKA, SARAJEVO - Podrška je najvažnija kako oboljeloj djeci, tako i roditeljima, istakla je danas Dijana Berić, predsjednica Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra" Banjaluka...Povodom 15. februara, Svjetskog dana djece oboljele od malignih bolesti, održan je niz aktivnosti...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.