Podignuta optužnica u slučaju Agrobanka

Izvor: Press, 01.Feb.2013, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignuta optužnica u slučaju Agrobanka

"Istraga protiv Radosava Sekulića je prekinuta, jer su se veštaci izjasnili da zbog trenutno lošeg zdravstvenog stanja privremeno ne može da učestvuje u krivičnom postupku", objasnio je Radisavljeivć u izjavi Tanjugu, precizirajući da će uskoro biti izvršeno novo veštačenje kako bi se započeta istraga i dovršila.

Optužnica je podignuta i protiv Slavoljuba Korićanca, Bojana Zarića, Bobana Labovića, Vehba Papića, Duška Sekulića, Dragomira Jovanovića, Borke Filipović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Nenada Maričića, Snežane Paunović, Dragovana Milinkovića, Miloša Markovića, Duška šunjevarića, Bratislava Mihajlovića, Branimira Uzelca, Sauda Hasovića, Slobodana Ratkovića, Miloša Uzelca, Milana Antonića, Zvezdana Damjanovića i Stojana Stojanova.

Protiv pomenutih okrivljenih, precizirao je Radisavljević, optužnica je podignuta zbog nepravilnosti u vezi sa odobravanjem kredita i bankarskih garancija u Agrobanci koji su odobravani preduzećima  „Habit farm", „Svis farmacija", „Svis inter medikal", „Produkt trejd fajnans", „Vestern stajl", „Merkjuri Internacional", „Luton", „Novi dani", „Hed komerc" i „Drina Timber".

Time je, podsetio je tužilac, pribavljena imovinska korist u iznosu višem od 5,7 milijadri dinara, a na taj način su kao saizvršioci, okrivljeni izvršili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je nakon podizanja optužnice predložilo da se pritvor produži okrivljenima Dušanu Antoniću, Slavoljubu Korićancu, Bojanu Zariću, Dragomiru Jovanoviću, Branimiru Uzelcu i Dušku Sekuliću, podsetio je specijalni tužilac.

"Tužilaštvo nastavlja istragu protiv ostalih okrivljenih protiv kojih su donete naredbe o sprovođenju istrage, a nisu obuhvaćeni podignutom optužnicom. Istovremeno, policija sprovodi aktivnosti iz svoje nadležnosti u okviru predistražnog postupka koji se vodi povodom odobravanja kredita i bankarskih garancija u Agrobanci pravnim licima koja nisu obuhvaćena do sada pokrenutim istragama", rekao je Radisavljević

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.