Optužnica zbog malverzacija u Agrobanci

Izvor: RTS, 01.Feb.2013, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica zbog malverzacija u "Agrobanci"

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo optužnicu u slučaju "Agrobanka". Optužnica je podignuta protiv 21 osobe zbog nepravilnosti u vezi sa odobravanjem kredita i bankarskih garancija. Istraga protiv vlasnika "Habitfarma" Radoslava Sekulića trenutno prekinuta.

Nakon sprovedene istrage, Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv nekadašnjeg predsednika Izvršnog odbora "Agrobanke" Dušana Antonića i još 20 okrivljenih u slučaju "Agrobanka". >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Optužnica je podignuta i protiv Slavoljuba Korićanca, Bojana Zarića, Bobana Labovića, Vehba Papića, Duška Sekulića, Dragomira Jovanovića, Borke Filipović, Nenada Maričića i Snežane Paunović.

Optužnicom su obuhvaćeni i Dragovan Milinković, Miloš Marković, Duško Šunjevarić, Bratislav Mihajlović, Branimir Uzelac, Saud Hasović, Slobodan Ratković, Miloš Uzelac, Milan Antonić, Zvezdan Damjanović i Stojan Stojanov.

Optužnica je podignuta zbog nepravilnosti u vezi sa odobravanjem kredita i bankarskih garancija u Agrobanci koji su odobravani preduzećima "Habit farm", "Svis farmacija", "Svis inter medikal", "Produkt trejd fajnans", "Vestern stajl", "Merkjuri internacional", "Luton", "Novi dani", "Hed komerc" i "Drina Timber".

Time je, kako se navodi u saopštenju Tužilaštva, pribavljena imovinska korist u iznosu više od 5,7 milijadri dinara.

Istraga protiv Radosava Sekulića je prekinuta, jer su veštaci zaključili da zbog trenutno lošeg zdravstvenog stanja ne može da učestvuje u krivičnom postupku. U saopštenju se navodi da će uskoro biti novo veštačenje kako bi se dovršila započeta istraga protiv Sekulića. 

Tužilaštvo za organizovani kriminal je nakon podizanja optužnice predložilo da se pritvor produži Dušanu Antoniću, Slavoljubu Korićancu, Bojanu Zariću, Dragomiru Jovanoviću, Branimiru Uzelcu i Dušku Sekuliću.

Tužilaštvo nastavlja istragu protiv ostalih okrivljenih protiv kojih su donete naredbe o sprovođenju ostrage, a nisu obuhvaćeni podignutom optužnicom.

Istovremeno, policija sprovodi aktivnosti iz svoje nadležnosti u okviru predistražnog postupka koji se vodi povodom odobravanja kredita i bankarskih garancija u Agrobanci pravnim licima koja nisu obuhvaćena do sada pokrenutim istragama.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.