Počinje prelazak na digitalni TV-signal

Izvor: Beta, 15.Apr.2015, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje prelazak na digitalni TV-signal

BEOGRAD, 15. aprila 2015. (Beta) - U sredu počinje prelazak na digitalni sistem emitovanja televizijskog programa u Srbiji, najavilo je Javno preduzeće Emisiona tehnika i veze (JP ETV).

Stari, analogni TV-signal biće najpre isključen u Vršcu gde će TV-gledaocima od srede biti dostupan samo novi, digitalni TV-signal.

Prvom isključenju analognog TV-predajnika u Srbiji prisustvovaće potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << i vrsilac dužnosti direktora Javnog preduzeća Emisiona tehnika i veze Branko Gogić.

Po završetku digitalizacije, predvidjenom za 17. jun, digitalni signal će pokrivati 95 odsto teritorije Srbije.

Nakona predajnika "Vršački breg", sledi gašenje predajnika u zoni Subotica, Sombor i Kikinda 8. maja, predajnika "Čot" 18. maja, na Avali 25. maja, na predajnicima na Rudniku, Crnom vrhu i u Jagodini, Torniku-Ovčaru, Tupižnici, Deli Jovanu 1. juna. Poslednji, 15. juna, biće ugašeni predajnici na Besnoj kobili, Jastrepcu, Kopaoniku i Ceru.

Prelaskom sa emitovanja analognog na digitalni signal TV-gledaocima u Srbiji su omogućene mnoge pogodnosti, kao što su bolji kvalitet slike i zvuka, mogućnost gledanja dvadesetak programa na jednom kanalu i "odloženo gledanje" emisija.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.