Počeo Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu

Izvor: RTS, 15.Maj.2018, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu

U Novom Sadu otvoren je 85. Međunarodni poljoprivredni sajam koji traje do ponedeljka, 21. maja. Učestvuje više od hiljadu petsto izlagača iz šezdeset zemalja.
Trudimo se da geografsko poreklo označimo i što više proizvoda organskog porekla izvezemo iz Srbije, rekao je Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva:

"Dajemo, kao Vlada, i finansijsku podršku tome. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Jako je važno da je Vlada cela stala iza ovoga na ovom sajmu. Ovo je prilika da prenesmo svakome vest da se srpska poljoprivreda ponovo budi na različitim tržištima i odatle ta diplomatska aktivnost."
Grad Novi Sad predstaviće se u Hali "Master" Novosadskog sajma. Na štandu će se predstaviti i grad pobratim iz Ruske federacije - Nižnji Novgorod.
Delegaciju Nižnjeg Novgoroda čine, pored predstavnika Grada i privrednici iz oblasti prehrambene industrije - jedan od najvećih proizvođača biljnih masti, proizvođač živinskog mesa, nove tehnologije u poljoprivredi - melioracije, proizvodnje mineralnih đubriva, poljoprivredne opreme za navodnjavanje i đubrenje u staklenicima i poljima, drvne industrije, programske - softverske podrške.
Konjički klub "Konversano" iz Surduka i ove godine izlaže vrhunska grla lipicanera. Jedno od njih je Kapriola 13, koja je drugu godinu zaredom apsolutni šampion Novosadskog sajma u svojoj kategoriji.
Radno vreme Sajma je od 9 do 19 časova. Organizatori očekuju oko sto pedeset hiljada posetilaca.
 
 
 
 
 
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Poljoprivreda hit u Novom Sadu - krevet i do 40 €, ali ih nema

Izvor: B92, 16.Maj.2018, 10:49

Sve je spremno za 85. Poljoprivredni sajam, koji počinje u Novom Sadu...Očekuje se veliki broj posetilaca iz zemlje i inostranstva, a oni koji još uvek nisu pronašli smeštaj za narednih 7 dana, sada bi mogli biti u nezgodnoj situaciji...Smeštajni kapaciteti većine hotela u periodu trajanja poljoprivrednog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.