Otvoren 85.međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu

Izvor: BKTV News, 15.Maj.2018, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren 85.međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu

Novosadski sajam poljoprivrede i dalje poznat i priznat brend.

Međunarodni sajam poljoprivrede, 85.po redu, otvoren je danas u Novom Sadu gde će do 21.maja nastupiti 1.500 izlagača iz 30 zemalja i biti predstavljeni proizvodi i usluge u oblasti poljoprivrede iz 60 zemalja.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović otvorio je sajam i naveo da je ovogodišnji partner sajma Francuska koja je i najveća poljoprivedna sila u Evropi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<
Foto:Tanjug/Rade Prelić

''Srce mi je puno jer sam dolazeći ka Novom Sadu video njive sa leve i desne strane i da će ova godina biti rodna. Meni je srce puno jer sam čuo da su se poljoprivrednici borili za mesto na sajmu,'' rekao je ministar na otvaranju sajma.

On je naglasio da je došlo vreme da se posle finansijske stabilnosti sredi i poljoprivredni sektor i izrazio zadovoljstvo jer je, kaže, čuo da se traži njiva više.

''IPARD, IMT i novosadski Sajam poljoprivrede su simboli srpske poljoprivrede. Želim da sajam još više raste kako bi srpska poljoprivreda rasla'', istakao je ministar.

Prema njegovim rečima poljoprivredu moramo da sačuvamo zbog naše dece i da im ostavimo bolju Srbiju.

Ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni pozdravio je privrednike na otvaranju sajma i pozvao ih da posete francuski paviljon na kojem će se predstaviti 10 francuskih izlagača sa svojim proizvodima i uslugama, od poljoprivredne mehanizacije do semena i stočne hrane.

Mondoloni je pozvao posetioce sajma da 17.maja prisustvuju seminaru francuskih stručnjaka iz oblasti poljoprivrede.

Na sajmu će biti održana izložba poljoprivredne mehanizacije i nacionalna izložba stoke u organizaciji Ministarstva poljoprivrede koje će podržati i izložbu ''Kvalitet više'' na kojoj će se predstaviti proizvodi sa dodatom vrednošću, organski proizvodi i proizvodi sa oznakama geografskog porekla.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.