Počelo: Skupljaju se potpisi za doživotnu za ubice dece

Izvor: B92, 23.Okt.2017, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo: Skupljaju se potpisi za doživotnu za ubice dece

Beograd -- U četrdesetak gradova Srbije počinje prikupljanje potpisa za uvođenje doživotne robije za ubice i silovatelje dece, maloletnika i trudnica.

Inicijativu je pokrenula Fondacija Tijane Jurić, a da bi izmene ušle u skupštinsku proceduru, potrebno je skupiti najmanje 30.000 potpisa u roku od nedelju dana.

Akcija počinje danas u Subotici u rodnom gradu Tijane Jurić, a predstavnik Fondacije Igor Juric rekao je da će prikupljanje potpisa biti organizovano >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u više od 40 gradova Srbije, izmedu ostalih u Valjevu, Čačku, Novom Sadu, Beogradu.

"Ogromna je zainteresovanost. Više od 2.000 majki je želelo da volontira. I da skupština ovo ne shvati ozbiljno, ovo će mi biti čast da radim. Ovo nije političko i versko pitanje, već moramo da dokažemo da su nam deca najbitnija", istakao je Jurić za RTS.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.