POČELO JE: Evo gde možete da potpišete peticiju za uvođenje doživotne robije za ubice i silovatelje dece, maloletnika i trudnica

Izvor: BKTV News, 23.Okt.2017, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POČELO JE: Evo gde možete da potpišete peticiju za uvođenje doživotne robije za ubice i silovatelje dece, maloletnika i trudnica

Inicijativa!

U četrdesetak gradova Srbije počinje prikupljanje potpisa za izmenu krivičnog zakona, odnosno uvođenje doživotne robije za ubice i silovatelje dece, maloletnika i trudnica. OVDE možete da vidite raspored štandova širom zemlje.

Inicijativu je pokrenula Fondacija Tijane Jurić, a da bi izmene ušle u skupštinsku proceduru, potrebno je skupiti najmanje 30.000 potpisa u roku od nedelju dana.

Akcija počinje danas u Subotici u rodnom gradu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Tijane Jurić, a predstavnik Fondacije Igor Juric rekao je da će prikupljanje potpisa biti organizovano u više od 40 gradova Srbije, izmedu ostalih u Valjevu, Čačku, Novom Sadu, Beogradu.

"Ogromna je zainteresovanost. Više od 2.000 majki je želelo da volontira. I da skupština ovo ne shvati ozbiljno, ovo će mi biti čast da radim. Ovo nije političko i versko pitanje, već moramo da dokažemo da su nam deca najbitnija", istakao je Jurić za RTS.

Sve do 29. oktobra građani će na nekoliko štandova u gradovima po Srbiji moći da potpišu peticiju. Očekuje se da će biti prikupljeno 500.000 potpisa da bi predlog izmene Krivičnog zakonika ušao u proceduru.

Igor Jurić kaže da je verovao da neće biti potrebe da, nakon što je 3. maja predsednici Skupštine Maji Gojković uručena inicijativa, još jednom ukazuje da je neophodno da se ubice dece doživotno sklone sa ulica, ali pošto se stiglo do peticije, smatra da sadašnji i budući roditelji imaju priliku da podrže predlog koji treba da donese veliku promenu.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.