Počela vežba sa NATO, prisutni Vučić i Stoltenberg

Izvor: B92, 08.Okt.2018, 08:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela vežba sa NATO, prisutni Vučić i Stoltenberg

Beograd -- U Mladenovcu danas počela međunarodna terenska vežba upravljanja posledicama vanrednih situacija "SRBIJA 2018". Prisustvuju Stoltenberg i Vučić.

Vežbu organizuju Ministarstvo unutrašnjih poslova - Sektor za vanredne situacije, i Evroatlantski koordinacioni centar za vanredne situacije NATO-a. Vežba će trajati od 8. do 11. oktobra na teritoriji Mladenovca, Sopota i Arandjelovca, navedeno je u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << MUP-a.

U ovoj međunarodnoj civilnoj terenskoj vežbi oko 2.000 učesnika iz 38 zemalja uvežbavaće širok spektar operacija uklanjanja posledica vanrednih situacija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da je u vanrednim situacijama najvažnija brza rekacija i da možemo jedni drugima da pomognemo. Vučić je poželeo dobru vežbu i njenu uspešnu realizaciju.

Istakao je da je ponosan što se takva vežba prvi put održava u Srbiji i sto će predstavnici 38 zemalja raditi zajedno, zbližiti se i omogućiti međusobnu pomoć u vanrednim situacijama.

"Ovo je jedna od najvećih ovakvih vežbi koje su održane. Ovde je reč o spasavanju običnih ljudi i međusobnoj pomoć", istakao je.

Predsednik Vučić je naglasio da je Srbja videla koliko je važna međusobna pomoć kada su bile poplave 2014. godine i kada je su u pomoć iz inostranstva došla 22 tima saviše od 600 spasilaca i zahvalio na pomoći.

"Naša dužnost je da priteknemo u pomoć drugima, kada ih snađu slične nevolje", poručio je Vučić.

Svečanosti početka vežbe prisustvuje i generalni skretarijat NATO Jens Stoltenberg, koji je juče doputovao u trodnevnu posetu Srbiji.

Vučić i Stoltenberg učestvovaće danas i na skupu "Liderstvo za bezbednost regiona", na kome će razgovarati o tome kako će se razvijati odnosi Srbije i NATO-a, u kojim oblastima postoji najveći potencijal za jaču saradnju i kakve su prakticne koristi za gradjane Srbije i regiona.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Počinje vežba sa NATO, prisutni Vučić i Stoltenberg

Izvor: Vesti-online.com, 08.Okt.2018

Mladenovcu danas počinje međunarodna terenska vežba upravljanja posledicama vanrednih situacija "SRBIJA 2018". Prisustvovaće Stoltenberg i Vučić...Vežbu organizuju Ministarstvo unutrašnjih poslova - Sektor za vanredne situacije, i Evroatlantski koordinacioni centar za vanredne situacije NATO-a....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.