Počela sahrana tajlandskog kralja

Izvor: Beta, 25.Okt.2017, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela sahrana tajlandskog kralja

Petodnevna ceremonija preminulog tajlandskog kralja Bumibola Aduljadedža zvanično je počela u prestonoj dvorani palate Dusit u Bangkoku.U pripremi je budistička ceremonija prenošenja urne koja predstavlja Bumibolove ostatke u zlatni krematorijum izgradjen prošle godine.Tradicionalno se tela preminulih članova kraljevske porodice drže uspravno u posebnim urnama. Ipak, Bumibol i njegove majka i sestra, koji su veći deo mladosti proveli na Zapadu, izabrali su da budu u kovčegu dok urna iz religijskih razloga stoji pored.Kralj Maha Vadžiralongkorn, Bumibolov sin, izvodi rituale u prestonoj dvorani pred ostalim članovima porodice.Pre izvodjenja rituala su tajlandske televizije emitovale dokumentarni film o Bumibolovom životu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela petodnevna sahrana tajlandskog kralja

Izvor: B92, 25.Okt.2017

Bangkok -- Petodnevna ceremonija preminulog tajlandskog kralja Bumibola Aduljadedža zvanično je počela u prestonoj dvorani palate Dusit u Bangkoku...U pripremi je budistička ceremonija prenošenja urne koja predstavlja Bumibolove ostatke u zlatni krematorijum izgrađen prošle godine...Tradicionalno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.