Svi Tajlanđani obučeni u crno (FOTO)

Izvor: Mondo, 25.Okt.2017, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi Tajlanđani obučeni u crno (FOTO)

Ceremonijom u palati Dusit u prestonici Tajlanda, Bangkoku, zvanično je počela petodnevna sahrana tajlandskog kralja Bumibola Aduljadeja.

Foto: AP Photo/Kittinun Rodsupan

Ceremonija je zapravo priprema za premeštanje urne, koja predstavlja Bumbiolove posmrtne ostatke, do zlatnog krematorijuma izgrađenog prošle godine za svrhe sahrane, navodi AP.

Tradicionalno, tela preminulih članova kraljevske porodice čuvaju se uspravno u urni,međutim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Bumbiol i njegove pokojne majka i sestra odabrali su da budu stavljeni u kovčege, dok je urna tu zbog običaja.

Umro kralj Tajlanda, svi plaču! FOTO

Veliki broj građana čekao je celu noć na jakoj kiši kako bi uputili poslednji pozdrav kralju, koji je u Tajlandu slavljen skoro kao božanstvo, navodi AFP.

Tajlanđani su zbog ceremonije skoro svi obučeni u crnu garderobu, a porasla je i prodaja odevnih predmeta crne boje.

Kralj Tajlanda Bumibol Aduljadej, najstariji vladajući monarh, umro je u oktobru prošle godine.

Plejboj, bahanalije i pudlice - ON je novi kralj Tajlanda!

On je bio najstariji vladajući monarh koji je na tronu 70 godina,  a na Tajlandu je imao status poluboga.



Izvor: youtube

Tron je nasledio njegov sin Maha Vadžiralongkorn.

Za razliku od oca, Maha ne uživa toliku popularnost među Tajlanđanima s obzirom na svoj šokantni imidž s tetovažama, kratkim majicama i ljubavnicama...

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

OPROŠTAJ OD KRALJA Počela petodnevna sahrana od 90 MILIONA DOLARA, ljudi spavaju na pljusku, telo stiže u ZLATNI KREMATORIJUM (FOTO)

Izvor: Blic, 25.Okt.2017

Ceremonijom u palati Dusit u prestonici Tajlanda, Bangkoku, zvanično je počela petodnevna sahrana tajlandskog kralja Bumibola Aduljadeja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.