Počela izgradnja Palate pravde u Kragujevcu

Izvor: N1 televizija, 31.Avg.2018, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela izgradnja Palate pravde u Kragujevcu

Na prostoru u blizini Pravnog fakulteta u Kragujevcu položen je kamen temeljac za izgradnju Palate pravde u kojoj će biti smešteno svih 11 pravosudnih organa u tom gradu sa oko 800 zaposlenih.

Izgradnja Palate pravde se finansira iz budžeta Srbije, a vrednost investicije je oko 25 miliona evra.

Zgrada će imati oko 23.000 kvadrata, prizemlje i šest spratova.

Gradnja je poverena firmi "Štrabag" iz Beograda, a rok za završetak radova je 38 meseci. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

Grad Kragujevac je za gradnju Palate pravde ustupio svoju parcelu od dva hektara.

Obeležavanju početka izradnje Palate pravde u Kragujevcu prisustvovala je ministarka pravde Nela Kuburović koja je rekla da će tom investicijom biti omogućeni adekvatni uslovi za rad i pravosudnih funkcionera i zaposlenih, ali i bolja povezanost svih pravosudnih organa na teritoriji grada.

Ministarka je istakla da će, kad zgrada bude u funkciji, biti manji troškovi rada pravosudnih organa i brža dostava spisa predmeta.

"I građanima će pravda biti dostupnija, jer će svi pravosudni organi biti na jednom mestu", rekla je Kuburović.

Ona je najavila da će početkom 2019. godine početi izgradnja nove zgrade zatvora u Kragujevcu, gde će moći da se smesti 300 osuđenika.

Zgrada zatvora će biti površine preko 20.000 kvadrata, a vrednost investicije je oko 22 miliona evra. Izgradnja tog objekta će biti finanisirana iz kredita Evropske banke za razvoj Saveta Evrope.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.