Petković: Propustili smo da reagujemo na Naše

Izvor: Mondo, 22.Jan.2013, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petković: Propustili smo da reagujemo na Naše

Ministar kulture i informisanja Srbije Bratislav Petković izjavio je danas da je to ministarstvo propustilo priliku da reaguje na napade desničarskog pokreta "Naši" i druge pretnje upućene medijima, i to označio kao propust.

Petković je na sastanku u Beogradu sa urednicima vodećih domaćih medija rekao da je pitanje izostanka odgovarajuće reakcije resornog ministarstva bilo postavljeno i na sednici Odbora Skupštine Srbije za kulturu i informisanje.

"O tome smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << razgovarali i to smo označili kao propust. Propuštena je jedna prilika i ubuduće toga neće biti", rekao je Petković.

Pokret "Naši" zatražio je zabranu rada pojedinih medija u Srbiji, zbog, kako tvrdi, "opravdane sumnje da su finansirani prljavim novcem albanske i hrvatske mafije".

Radio-televizija B92 podnela je protiv te organizacije krivičnu prijavu zbog poziva na linč neistomišljenika i mnogih drugih krivičnih dela.

Od tužilaštva je zatraženo da pokrene postupak protiv organizacije "Naši" zbog objavljivanja spiskova osoba i organizacija koje je taj pokret označio kao saradnike stranih obaveštajnih službi.

Tužilaštvo je formiralo predmet i naložilo policiji da ispita poslednje aktivnosti ultranacionalističke organizacije "Naši", kao što su paljenje zastave AP Vojvodine i lepljenje plakata protiv NVO, pojedinaca i medija.

(Beta/Foto: Beta,arhiva)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Petković: Propustili da reagujemo na "Naše"

Izvor: Blic, 22.Jan.2013

Ministar kulture i informisanja Bratislav Petković izjavio je danas da je ministarstvo na čijem je čelu napravilo propust jer nije reagovalo na pretnje medijima desničarske organizacije "Naši"...Petković je na sastanku sa urednicima kulturnih redakcija beogradskih medija rekao da se o izostanku...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.