Pet ponuda za dekorativnu rasvetu u Beogradu

Izvor: Mondo, 31.Avg.2018, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet ponuda za dekorativnu rasvetu u Beogradu

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da je završena prva faza tendera za postavljanje dekorativne rasvete.

Foto: Mondo/Goran Sivački

"Javna nabavka je vredna oko 300 miliona dinara, odnosno negde oko dva miliona evra. Pristiglo je pet blagovoremenih ponuda. Tokom sledeće nedelje gradska komisija će odlučiti sa kojom ćemo firmom sklopiti ugovor", rekao je Goran Vesić.

Zamenik gradonačelnika je podsetio da su prošle godine dekorativnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << rasvetom bile okićene 54 zgrade, a bili su osvetljeni i spomenici kulture na javnim površinama.

"Ove godine planiramo da novogodišnju rasvetu postavimo na 20 novih lokacija. Biće osvetljen Hram Svetog Save, Skadarlija, Slavija, Tašmajdan, Akademski park, Kalemegdan, Cvetni trg i Palata 'Albanija'. Novina je da će biti okićeni centri prigradskih opština. Dekorativnu rasvetu postavićemo u Mladenovcu, Obrenovcu, Barajevu, Surčinu, Grockoj, Sopotu i Lazarevcu", obećao je zamenik gradonačelnika.

Odobreno: Jarbol na Ušću će se graditi na proleće

Ulaganje u javnu rasvetu Vesić opravdava odličnim ekonomskim rezultatima. Gradska privreda je prošle godine od turizma zaradila oko 800 miliona evra.

Beograd će svetleti kao Moskva i Stokholm!

Vesić je uporedio ulaganje Beograda u dekorativnu rasvetu, s gradovima u regionu i Evropi. Zagreb će ove godine uložiti oko pet miliona evra, Budimpešta tri, Stokholm 3,5, a Moskva čak 95 miliona evra.

"Svi gradovi koji žive od turizma ulažu u dekorativnu rasvetu, a to će uraditi i Beograd", zaključio je zamenik gradonačelnika, saopštio je Beoinfo.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TENDER ZA NOVOGODIŠNJU RASVETU Pet firmi ponudilo da ukrasi grad, određeno i 20 NOVIH LOKACIJA ZA UKRASE

Izvor: Blic, 31.Avg.2018

Prva faza tendera za postavljanje dekorativne rasvete je završena, a pristiglo je pet ponuda, rekao je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.