Perućac: Obustavljena potraga za nestalim u lavini

Izvor: S media, 13.Feb.2012, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Perućac: Obustavljena potraga za nestalim u lavini

Potraga za Momčilom Nikolićem (38) iz sela Rastište, koga je snežna lavina ponela danas u kanjonu Drine, obustavljena je oko 19 časova. Vatrogasci iz Bajine Bašte i rendžeri Nacionalnog parka „Tara“ pokušavali su da pronađu nesrećnog čoveka, koga je lavina najverovatnije bacila u jezero Perućac.

Nesreća se dogodila oko 14.45 u mestu Derventa, dva kilometra daleko od brane na Perućcu.

Par minuta pre toga, Nikolić je izašao iz svog automobila, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << vozeći iz Rastišta prema Bajinoj Bašti, čekajući da bager prokči uzani put na koji se pre toga sa severnih padina Tare sručila lavina.

I pored upozorenja bageriste da se skloni u vozilo, jer preti opasnost ponovnog obrušavanja snega, Nikolić je posmatrao čišćenje puta. U tim trenucima niz planinu se stropoštala nova, snažna lavina, noseći tone i tone snega, pod čijim naletom je nesrećni čovek nestao.

To su posmatrali su iz automobila Nikolićeva supruga i dva sina.

Nova žrtva hladnoće u RS

Rusija: Utopili se kada im je auto propao u zaleđeno jezero

Desetoro mrtvih iz jedne porodice Goranaca, devojčica spašena iz lavine! (VIDEO,FOTO)

Desetak minuta kasnije na lice mesta pristigla je vatrogasna ekipa koja je, nadajući se da se Momčilo nalazi zatrpan na useku između Tare i Drine, počela da uklanja pravno snežno brdo koje se prethodno survalo na put. Kada je nešto kasnije pretražen i deo obale uz Drinu postalo je jasno da je Nikolića sneg bacio u ledeno jezero.

Potraga za Momčilom Nikolićem, radnikom Nacionalnog parka, biće nastavljena sutra ujutro.

(Blic)

Foto: Kurir

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.