Pendarovski i Zaev prvi put kao predsednik i premijer

Izvor: B92, 17.Maj.2019, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pendarovski i Zaev prvi put kao predsednik i premijer

Skoplje -- Predsednik Republike Severne Makedonije Stevo Pendarovski prvi put se sastao sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevim.

Zaev inače, nije prisustvovao inauguraciji novog šefa države prošle nedelje, prenosi portal Plusinfo.

Zaev, naime, nije prisustvovao inauguracije Pendarovskog zbog odmora, a čestitku novoizabranom predsedniku je poslao putem video poruke.

Predsednik i premijer Severne Makedonije složili su se o potrebi njihove konretne i suštinske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saradnje u cilju obezbedjivanja sveobuhvatnog napretka zemlje i realizacije njenih strateških opredeljenja - učlanjenje u NATO i EU.

„Takođe oni su naglasili potrebu za usaglašen i zajednički nastup na međunarodnom planu i intenziviranje reformskih procesa u zemlji, kao i poboljšanja životnog standarda“, navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika Severne Makedonije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.