Zaev i Pendarovski – oči u oči

Izvor: RTS, 17.Maj.2019, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaev i Pendarovski – oči u oči

Predsednik i premijer Severne Makedonije, Stevo Pendarovski i Zoran Zaev, sastali su se prvi put od kada je Pendarovski preuzeo mesto šefa države, prenosi porta Plusinfo.
To je prvi sastanak predsednika i premijera Severne Makedonije, budući da Zaev nije prisustvovao inauguraciji Pendarovskog.

Pendarovski i Zaev nisu davali izjave ni pre, ni posle sastanka, ali su izdali zajedničko saopštenje, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi Plusinfo.
Kako se navodi, dvojica sagovornika razmenila su mišljenja o aktuelnim dešavanjima u zemlji i budućoj saradnji Predsedništva i Vlade.
Pendarovski i Zaev obećali su konkretnu i zajedničku saradnju, kako bi se osigurao napredak zemlje i ostvarili strateški ciljevi - članstvo u EU i NATO.
Predsednik i premijer su naglasili potrebu za zajedničkim delovanjem na međunarodnom planu i intenziviranjem reformskih procesa u zemlji kako bi se ostvarila evropska i evroatlantska perspektiva Republike Severne Makedonije i poboljšao životni standard građana, navodi se u zajedničkom saopštenju, navodi Plusinfo

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pendarovski i Zaev prvi put kao predsednik i premijer

Izvor: B92, 17.Maj.2019

Skoplje -- Predsednik Republike Severne Makedonije Stevo Pendarovski prvi put se sastao sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevim...Zaev inače, nije prisustvovao inauguraciji novog šefa države prošle nedelje, prenosi portal Plusinfo...Zaev, naime, nije prisustvovao inauguracije Pendarovskog zbog odmora,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.