Pavličić negirao optužbe Agencije protiv korupcije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2012, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pavličić negirao optužbe Agencije protiv korupcije

NOVI SAD -

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić odbacio je danas sve navode iz prijave koju je protiv njega podnela Agencija za borbu protiv korupcije.

Pavličić je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da su navodi iz krivične prijave "neosnovani i u suprotnosti sa činjenicama".

"Ili smo mi kriminalci ili nismo, neka se to utvrdi. Ako nismo, onda mora da odgovara onaj ko je pisao ovu krivičnu prijavu", rekao je novosadski gradonačelnik.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Agencija za borbu protiv korupcije podnela je Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv Pavličića i članova Gradskog veća Novog Sada kojom ih tereti da su zloupotrebama položaja naneli višemilionsku štetu Autotransportnom preduzeću (ATP) Vojvodina, saopštila je juče Agencija.

Agencija je navela da šteta naneta tokom poslednjih nekoliko godina ATP Vojvodini i većinskom vlasniku društvenog kapitala tog preduzeća Iliji Deviću iznosi "više od 100 miliona evra" zbog problema u radu nove autobuske stanice u Novom Sadu.

Novi Sad je u maju 2006. godine, sklopio ugovor sa ATP "Vojvodina" kojim se obavezao da će za novoizgrađenu autobusku stanicu obezbediti uslove za rad u međumesnom saobraćaju po međunarodnim standardima.

Grad se obavezao i da će nakon dobijanja upotrebne dozvole preusmeri međumesni saobraćaj na tu stanicu.

Ilija Dević je u izjavi za Radio-televiziju Vojvodine rekao da se Agencija dugo bavila ovim slučajem, da njegova Golgota nije završena ali i da oni koji su uništili život njemu i njegovoj porodici, kao i živote petsto njegovih radnika i njihovih porodica, treba da se presaberu gde su pogrešili.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.