Krivična prijava protiv gradonačelnika Novog Sada

Izvor: BKTV News, 26.Jan.2012, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivična prijava protiv gradonačelnika Novog Sada

Agencije za borbu protiv korupcije ovih dana, podnela je Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića i članova Gradskog veća, saopšteno je danas iz Agencije.
Prijava je podneta zbog osnovane sumnje da su zloupotrebili položaj i ovlašćenja i time naneli višemilionsku štetu Novom Sadu, preduzeću ATP 'Vojvodina' i Iliji Deviću kupcu i većinskom vlasniku društvenog dela tog preduzeća, kao i manjinskim akcionarima. >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<
U saopštenju se navodi da je Agencija za privatizaciju jula 2004. godine, zaključila ugovor sa Devićem o prodaji društvenog kapitala ATP 'Vojvodina' metodom javne aukcije.
Kupac je, dodaje se, nakon zaključivanja ugovora pristupio realizaciji ugovornih obaveza koje se odnose na izmirivanje dospelih rata, socijalnog programa i investicionih ulaganja.
Novi Sad je u maju 2006. godine, sklopio ugovor sa ATP 'Vojvodina' kojim se obavezao da će za novoizgrađenu autobusku stanicu obezbediti uslove za rad u međumesnom saobraćaju po međunarodnim standardima.
Grad se obavezao i da će nakon dobijanja upotrebne dozvole preusmeri međumesni saobraćaj na tu stanicu.
Prema navodima Agencije, iz spisa predmeta je nesporno da je investitor ispunio sve ugovorom propisane obaveze, a da Novi Sad neizvršavanje svojih obaveza pravda sudskim postupkom koji se vodi pred Privrednim sudom.
Grad, suprotno svojim odlukama, nije regulisao i sproveo prigradske odlaske i dolaske na lokaciju autobuske stanice, čime je načinio štetu koja prema presudi Privrednog apelacionog suda u Beogradu iznosi oko četiri miliona evra za prva četiri meseca koliko stanica nije radila.
Danas ta šteta za kupca i preduzeće iznosi preko 100 miliona evra.
Iz Agencije ističu da je prijava protiv gradonačelnika i članova gradskog veća Novog Sada jedan je od najobimnijih i komplikovanijih slučajeva koje to telo ispituje.
Gradonačelnik Pavličić je u izjavi za Radio-televiziju Vojvodine rekao da je šokiran odlukom Agencije povodom ovog slučaja i da za sada, ne želi da se izjašnjava tim povodom.
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.