Pastor: Postoji volja za dogovor Pokrajine i Republike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2012, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor: Postoji volja za dogovor Pokrajine i Republike

NOVI SAD -

"Sastanak predstavnika vlada Srbije i Vojvodine o budžetskim obavezama Republike prema Pokrajini trebalo bi da bude održan sutra ili prekosutra", rekao je predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor naglasivši da je u razgovoru sa najvišim predstavnicima državne administracije stekao utisak da postoji volja da se u tom smislu dođe do kompromisnog rešenja.

Dva otvorena pitanja su dug Republike Pokrajini za tekuću godinu i još važnije pitanje izmena zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o budžetskom sistemu kojim je provera toga da li Republika zaista uplaćuje sedam procenata u pokrajinski budžet relativizovana.

Najavljenim razgovorom predstavnika dveju vlasti mogao bi biti izbegnut dugi proces ocene ustavnosti izmena tog zakona. Kada je reč o tome šta je kompromis i u slučaju budžeta, ali i u slučaju neustavih tački Zakona o nadležnostima.

Pastor ga vidi u pronalaženju jezičkih rešenja, jer bi sve drugo vodilo smanivanju autonomije Vojvodine.

"Ono što je za mene jedino prihvatljiv kompromis je da ostanu svih 22 tačke, ali da se pronađe takva jezička formulacija kojom bi se nadogradio Zakon o nadležnostima Vojvodine, koji bi izdržao ponovnu ocenu ustavnosti", zaključio je Ištvan Pastor.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pastor: Sastanak Pajtića i Dačića sutra ili prekosutra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2012

NOVI SAD -.."Sastanak predstavnika vlada Srbije i Vojvodine o budžetskim obavezama Republike prema Pokrajini trebalo bi da bude održan sutra ili prekosutra", rekao je predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor naglasivši da je u razgovoru sa najvišim predstavnicima državne administracije stekao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.