Pariz: Više od 100 privedenih na protestu Žutih prsluka VIDEO

Izvor: B92, 21.Sep.2019, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz: Više od 100 privedenih na protestu Žutih prsluka VIDEO

Pariz -- Nekoliko stotina pripadnika francuskog gradjanskog pokreta "Žuti prsluci" okupilo se danas u Parizu gde je policija privela više od 100 osoba.

Policija je privela tačno 106 osoba u Parizu pošto su mnogi krenuli da se okupljaju po mestima koja su zabranjena za skupove, prenosi Frans pres.

Pariska policijska prefektura saopštila je da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << upotrebila suzavac kako bi rasterala demonstrante koji su krenuli ka aveniji Jelisejskih polja gde su brojne prodavnice zatvorene, a na nekima se i dalje vide oštećenja od prethodnih protesta Žutih prsluka.

U Parizu je danas raspoređeno 7.500 pripadnika snaga bezbednosti jer pored protesta Žutih prsluka predviđeni su i skupovi za klimu i protest protiv reforme penzija. Očekuju se okupljenja i povodom Vikenda francuske kulturne baštine.

Mnogo spomenici su danas zatvoreni za posetioce u Parizu, a među njima je Trijumfalna kapija koja je bila oštećena na ranijim protestima Žutih prsluka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.