Pacoli poziva EU da disciplinuje Srbiju

Izvor: Vesti-online.com, 05.Apr.2019, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacoli poziva EU da "disciplinuje Srbiju"

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli optužio je organizatore "Digitalnog samita" u Beogradu da su se pokazali "desktruktivno" prema učesnicima iz Prištine.

Pacoli je na konferenciji za novinare rekao da učesnicima skupa iz Prištine nije dato pravo da se obrate i da su na istom skupu čitani tekstovi protiv Kosova.

Pacoli je "zbog ponašanja Srbije prema Kosovu", zatražio reagovanje Evropske unije.

- Pozivamo EU da disciplinuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Srbiju. Inače, u budućnosti, Kosovo ne može da bude partner i da bude prisutno na takvim konferencijama. Pozivamo EU da pojasni svoj stav o ovoj agresiji prema Kosovu - naveo je Pacoli.

Najavio je da ako Beograd nastavi sa ovakvim pristupom, u Prištini to neće tolerisati.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Pacoli: Provokacije protiv Kosova na samitu u Beogradu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Apr.2019

Zamenik premijera Kosova i šef diplomatije Behdžet Pacoli osudio je, kako je rekao, provokacije na račun Kosova na Digitalnom samitu u Beogradu. Ovom samitu prisustvuje i delegacija sa Kosova, koju predvodi ministar ekonomskog razvoja Valjdrin Luka. Pacoli je na konferenciji za novinare u petak...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.